Morsø Kommune fejrer landets højeste andel af frivillige

Foto: Morsø Kommune.
dato

Morsø Kommune hylder frivilligheden med højeste deltagelse i Danmark

Morsø Kommune kan med stolthed prale af den højeste andel af frivillige i Danmark. En undersøgelse fra Syddansk Universitet viser, at 43,9 procent af befolkningen på Mors er engageret i frivilligt arbejde. Undersøgelsen, der dækker perioden 2018-23 og rummer 57.028 besvarelser, fremhæver også, at ø-kommuner og landkommuner generelt har flere frivillige end store bykommuner udenfor Storkøbenhavn.

Resultatet af undersøgelsen har skabt stor glæde og stolthed på Mors, især hos Formanden for Udvalget for Børn, Kultur og Turisme, Tore Müller. Frivilligcenter Mors er også stolte og spiller en stor rolle i at lette og fremme frivillighedsarbejdet på øen.

Frivillighed har dybe rødder på Mors, hvilket Jytte Søndergaard, som blev frivillig efter at være flyttet til øen i 1979, er et godt eksempel på. Frivilligcenter Mors hjælper aktivt med at opretholde denne stærke tradition og kulturelle kraft.

Den 27. september vil der være en særlig fejring af frivilligheden under begivenheden Frivillig Fredag. Frivillig Fredagsbaren afholdes fra kl. 16 til 18 på Frivilligcenter Mors, Holgersgade 7, hvor alle er velkomne til at deltage.

https://mors.dk/om-kommunen/nyheder/2024/mors-har-flest-frivillige-i-hele-landet

Kilde: Morsø Kommune