Mors-virksomhed vækster med hjælp fra pensionister og fleksjobber

Mads Hundahl Gravesen og Jeppe Krüger Larsen (Foto: Dansk Metal Thy-Mors)
dato

Hos JKL Welding på Mors har den 28-årige virksomhedsejer Jeppe Krüger Larsen netop overtaget 800 kvadratmeter fabrikslokaler. Samtidig har virksomheden løbende udvidet med nye medarbejdere, der blandt andet tæller pensionister og en fleksjobber, og det skaber glæde over hos fagforening og A-kassen Metal Thy-Mors.    

 Som 25-årig tog klejnsmeden Jeppe Krüger Larsen springet som selvstændig, da han i 2021 startede svejsevirksomheden JKL Welding.

Det tog dog ikke lang tid før virksomheden, der startede som en enkeltmandsvirksomhed, måtte flytte i større lokaler på Mors for at følge med efterspørgslen. Sidste år lejede virksomheden sig derfor ind på Sundbyvej 220, men siden 1. marts har JKL Welding officielt overtaget fabrikslokalerne, der tidligere huserede Vildsund Asfaltfabrik.

 - Jeg er utrolig glad for den gode udvikling, som virksomheden har haft, siden jeg startede JKL Welding. Derfor er det også meget naturligt for mig, at jeg nu selv ejer lokalerne på godt 800 kvadratmeter. Her er der god plads til mine maskiner og alt mit svejseudstyr, og så er der også rigtige gode fremtidsmuligheder for virksomheden, lyder det fra Jeppe Krüger Larsen.   

 Den positive udvikling har også smittet af på medarbejderfronten, og i dag kan JKL Welding derfor ikke længere kategoriseres som en enkeltmandsvirksomhed. Der er nemlig løbende kommet erfarne kræfter til, og her er det både en fastansat, en fleksjobber samt pensionister, som har bidraget til virksomhedens vækst.

 - Jeg har ofte mange projektaftaler med virksomheder, så derfor er det fantastisk, at der både er smede på fuldtid og deltid, som søger min vej. Det betyder, at jeg løbende kan tage flere opgaver ind og gør min virksomhed meget fleksibel, og så er det jo også skønt at få selskab af lokale smede og se sin virksomhed udvikle sig, siger den nu 28-årige virksomhedsejer Jeppe Krüger Larsen og uddyber:

 - Det er jo guld værd for en yngre virksomhedsejer som mig, at jeg har flere erfarne smede, som jeg kan sparre med. De kender utrolig meget til faget og er hurtige og dygtige til at sætte sig ind i tingene, så dem lytter jeg rigtig meget til og sætter stor pris på. 

 Hos fagforening og A-kassen Metal Thy-Mors glæder man sig over, at ansættelserne bærer frugt for begge parter og håber, at endnu flere virksomheder vil tænke i alternativer og udnytte den kvalificerede arbejdskraft: 

 - Det er fantastisk at opleve det store sociale ansvar, som Jeppe tager, og han bidrager virkelig positivt til det lokale arbejdsliv på Mors. Det er jo et godt eksempel på, hvordan virksomheder og eksempelvis deltidsansatte som pensionister og fleksjobbere kan få stor gavn af hinanden, og det håber jeg kan inspirere andre virksomheder, som efterspørger kvalificeret arbejdskraft, siger formand for Metal Thy-Mors, Mads Hundahl Gravesen. 

Gode forhold for ansatte
JKL Welding og Metal Thy-Mors har desuden netop indgået en overenskomstaftale, og det er der ifølge Jeppe Krüger Larsen flere fordele ved for virksomheder:

 - Jeg tror, det er nemmere at finde ansatte, når man som virksomhed har en overenskomst. Det viser jo, at der er gode arbejdsforhold, og det er vigtigt for mig. Samtidig giver overenskomsten også mulighed for at opkvalificere mine medarbejdere, og derfor har jeg allerede sendt en medarbejder på kursus, hvilket vi jo hurtigt begge får glæde af, afslutter han.

 Helt præcist er der indgået en tiltrædelsesaftale til Industriens Overenskomst

Kilde: Dansk Metal Thy-Mors
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.