Røde Kors’ generalsekretær bringer håbet til Morsø Gymnasium

Anders Ladekarl på Marselisborg Gymnasium. Foto: Marselisborg Gymnasium
dato

Vi skal holde fast i håbet, når verden ser dyster ud. Det er budskabet fra Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, når han besøger eleverne på Morsø Gymnasium.

Den 5. september får eleverne på Morsø Gymnasium et indblik i hverdagen for sårbare mennesker i verdens brændpunkter og i Danmark, når Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, kommer på besøg. Han vil blandt andet fortælle om sine personlige oplevelser fra katastrofer og konflikt, men også om håb.

”Jeg har oplevet mange mennesker i desperate situationer. Men jeg har også oplevet håbet i de mest desperate situationer, og det håb vil jeg give videre til de unge. Vi hører meget om, hvor galt det står til i verden, men vi har også brug for at holde fast i håbet,” siger Anders Ladekarl.

Under besøget deler Anders Ladekarl sine beretninger fra konflikten i Israel og Gaza, konflikten i Ukraine, oversvømmelserne i Kenya og jordskælvet i Tyrkiet og Syrien. Men med besøget vil Anders Ladekarl også fortælle om, hvordan man selv kan engagere sig og gøre en forskel for mennesker i udsatte positioner.

Man kan både engagere sig ved at blive frivillig i sin lokalafdeling og gøre en forskel for mennesker, der oplever ensomhed, eller familier, der har brug for et pusterum. Men man kan også samle ind for Røde Kors og være med til at sikre, at hjælpen kan komme frem, når katastrofen rammer.

 

Tusindvis af unge samler ind

Besøget er et af generalsekretærens flere end 20 gymnasiebesøg forud for Røde Kors-indsamlingen den 6. oktober. Her spiller eleverne en vigtig rolle, for med en særlig gymnasieindsamling, dækker de mange af ruterne landet over. Sidste år var næsten 4.000 gymnasieelever tilmeldt indsamlingen.

På flere af landets gymnasier engagerer Røde Kors-ambassadører de andre elever i indsamlingen, og de gymnasier, der dækker flere end 50 indsamlingsruter, er med i konkurrencen om en koncert med Martin Jensen.

”Når jeg besøger gymnasieeleverne, er det ikke kun for at fortælle om kriser, katastrofer og vores arbejde. Det er også for at sige tak og tale med de unge. Jeg oplever, at de er enormt engagerede og vil gøre en forskel for udsatte i Danmark og i verdens brændpunkter,” siger Anders Ladekarl.

En frivillig samler typisk 1.000 kroner ind. For de 1.000 kroner kan Røde Kors blandt andet hjælpe 8.300 katastroferamte familier med 10 liter rent drikkevand, få medicinske forsyninger frem til 490 syge og sårede i en måned eller sende to børn på ferielejr i Danmark.

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.